пятница, 9 мая 2014 г.

...drusku no procesa...

Lai blogs neskumst pēc jauniem ierakstiem, atrādīšu drusku no procesa, kā taisu rozītes savām kartinjām :) . Agrāk pirku veikalā jau gatavās papīra pukjes. Nu jau labu laiku kā taisu pati. Iesākumā šablonu(- us) zīmēju pati. Īstenībā nebija ne vainas, bet baisi laikietilpīgs process. It īpaši, ja vajag daudz. Katru uzzīmēt, izgriezt utt. Tagad easy :))) 
..... ar Sizzix mašīnītes palīdzību. Es vinju saucu pas galjas mašīnu :D. Princips līdzīgs. Starp plāksnēm ieliek papīru, šablonu un ....

... izmalj cauri... elementāri. 
Rozīšu šablons izskatās šādi - 
... tad nu, pēc ,, izmalšanas '' cauri ,, galjas '' mašīnai tieku pie sava papīra šablona. Mans Sizzix skaitās tekstūru spiežamā mašīna . Tieši šis šablons domāts griežamai mašīnai. Princips mašīnām diži neatškiras... atklāju, ka pielietojot dažus knifinjus, arī uz tekstūras spiežamās mašīnas var izgriest / izspiest. Neesmu dzīvē redzējusi griežamo mašīnu darbībā. Pieljauju, ka griezējs izgriež pa riktīgo. Manējā izspiež pa kontūrām. Bet nu dotajā momentā kāda starpība. Tāpat tieku pie sev vēlamā rezultāta :))).
... tālāk vienkārši sarullē, un gatavs. 
Skuljošanai izmantoju tā saucamo quillinga adatu. Daudzi iztiek ar zobu bakstāmajiem kocinjiem, bet nu... es tā nemāku, man nesanāk ... teorētiski jau var vienkārši ar rokām sarullēt, bet man vainu rokas tizlas vai kas... nepatīk, kad pukjīte sanāk tāda ljurīga / valjīga... pat nezinu kā izskaidrot. Dat nu es tinu ar palīgmateriāliem :))).
quillinga adata... ( kad nebūs slinkums , atrādīšu savas quillingotās pukjītes. Pagaidām vairs netaisu un neizmantoju quillinga tehniku kartinjās, laikietilpīgs process :((, bet rezultāts drausmonīgi patīk )..
... un rezultātā , sanāk rozītes... Viegli un ātri. 
 
... izmantoju speciāli rokdarbu papīru ar drusku burzīta auduma tekstūru.  Tāds mīksts un drusku pūkains. Nemaz nezinu kā jams saucas. Mēgināju arī alja parastais papīrs vienkāršais. Galīgi garām. Efekts nav tas. Papīrs ciets, stīvs un  grūti rullējas... 






2 комментария:

  1. Sveika Inese...
    Tev jauna interesanta aizrausānās , tāda smalka.... ļoooti radoša...pa smuko ;)
    Ienāc kādreiz pie mums istabiņā un pastāsti kā tev iet ;)

    ОтветитьУдалить
  2. Cau Sandra. Oi, jaa... krustinji nolikti otrajaa plaanaa. Nav jau taa, ka pavisam aizmirsti, shad tad kaadam mini pasuutiijumam kkas top :)))
    Kaa nesanaak vairs pat pa durvju spraugu paluureeties istabinjaa. Bet apsolu laboties ..:)

    ОтветитьУдалить